fu'a

tala fou

O e tauivi pea ma laupapa tipi limu?Suncha o le a taʻu atu ia te oe le auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pala

tala fou (1)

Le au fa'atau pele, na e mauaina ea ni laupapa tipi fa'aulufale mai ma maua ai ua pala?Na i ai se taimi na e faitio ai se tagata fa'atau e uiga i le fa'atauina o laupapa tipi mai ia te oe e le'i umi ae liusua?Pe na e maitauina ea e vave ona liusua laupapa tipi i le fale ma e te le iloa po o le a le mea na tupu?
Ia, e le o a'u o se tagata su'esu'e i meaola, ae e le mana'omia se faailoga faafomai i su'esu'ega sigi e iloa ai o le afaina o au mea'ai e le afaina ai le ola umi ma le soifua maloloina;o le mea moni, o le palu lea e masani ona totogo i luga o laupapa tipi e maua mai ai se aiga o vailaau e taʻua o aflatoxins e mafai ona afaina ai le ate ma le kanesa.

tala fou (2)

E fa'afefea la ona tatou 'alofia laupapa tipi ma pe fa'afefea ona fai?
1. Lulu le laupapa tipi i le sua o le tipolo ma le masima
I le tulaga o le palapala vaivai, sausau sina masima i luga o le laupapa tipi, ona sosoo ai lea ma le oloina o le afa o le tipolo i luga o luga mo ni nai minute.Fufulu pe a uma, ma tu'u sa'o le laupapa tipi i totonu o se nofoaga fa'afefe.

talafou-3

2. Solo le laupapa tipi i le fua
E pei o le la'a muamua, solo i lalo le pito i luga o le laupapa i se fasi fuala'au tipi e fesoasoani foi i le pala.A mae'a, fufulu ma tu'u sa'o le laupapa tipi i totonu o se nofoaga fa'avevela.

tala fou (4)

3. Faasalaina le laupapa tipi i le vai vai
O laupapa tipi e tatau ona fa'amama ma fa'amama fa'ama'i ile taimi.O le fa'amumuina o le pito i luga o le laupapa tipi e mafai ona fa'alavelaveina le fa'atupula'ia atili o le limu, e ui lava e tatau ona maitauina e le tatau ona fa'aogaina lenei ta'iala i luga o laupapa tipi e faia i palasitika.

talafou-5

4. Fufulu laupapa tipi i se vaifofo vineka
O se vaifofo o le vineka pa'epa'e ma le vai (fa'atasi ai ma le maualuga o le vineka nai lo le vai) e mafai ona fa'aitiitia ai le tupu a'e o le pala.O le fa'asusu ma le fufuluina o le laupapa tipi i totonu o le vaifofo o le a aoga, ae ia mautinoa e fufulu le laupapa pe a uma ina ia mafai ai ona aveese soʻo se vineta o totoe.
I le faaopoopo atu i metotia ma togafiti ua taʻua, o le faʻamamago o le laupapa tipi pe a le faʻaaogaina o le a matua faʻaitiitia ai le avanoa o le tupu aʻe o le pala ma faʻalautele ai le ola o lau laupapa.

I le taimi nei ua tatou iloa le auala e taulimaina ai soʻo se tupu aʻe, e tatau ona tatou talanoaina pe faʻafefea ona aloese mai le tupu aʻe.O le tupu a'e o le limu i luga o laupapa tipi e mafua mai i le susū o lo'o i totonu ole laupapa tipi 'o'e.Afai o le susu o loʻo i lalo ifo o tau faʻatau ae matou te leʻi faʻatau atu le oloa i le tagata faʻatau, e mafai ona matou faʻaumatia le avanoa e tupu aʻe ai i luga o matou laupapa tipi.I totonu o se fale gaosimea, o loʻo taofiofia le susu i le va o le 8% -12%, o se vaitau e faʻamautinoa ai e le tupu aʻe;o a auala e pulea ai le susu?

tala fou (6)

E 3 la'asaga e fa'atonutonu ai le susū o laupapa laupapa
1. fasi ofe ua fa'akasaona

Ona o le mea moni e faapea o le ofe o se meaola, e tele meaʻai o loʻo i ai i totonu o le ofe faatoʻa tipiina o loʻo faʻatuputeleina ai le pesi ma le palu;ona o lea mea, o fasi fasi ofe e tu'u i totonu o ogaumu fa'asao a'o le'i fa'apotopotoina ina ia aveese ai so'o se suka, mea'ai, ma siama atonu o lo'o i totonu o fasi pepa.O le aveeseina o na elemene o le a faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino o meafaitino, aʻo iai foi le aʻafiaga o le faʻatapulaʻaina o le tuputupu aʻe o le faʻaogaina i aso uma.

talafou-7

2.Vertical fa'amago olo
A mae'a le faiga o le carbonization, e mana'omia ona fa'amago fasi ofe.E masani lava, o lenei faiga faʻagogo e faʻaaogaina ai se faiga faʻagogo faʻalava masani, ae i le 2016 Suncha na fausia ai se faiga faʻagogo tuʻu saʻo e sili atu le faʻaogaina o le faiga faʻalava.O le faiga faʻagogo saʻo e lua ona lelei: sili atu le lelei, ma sili atu le lelei o le mamanu.O le faiga i luga ole laiga o loʻo i ai le 30% sili atu le lelei nai lo lona muamua, ma ona o le faʻaleleia atili o le mamanu, e mafai ona faʻamautinoa o le vaega muamua o bamboo na faʻaofiina i totonu o le faiga o le vaega muamua foi lea e alu ese mai le faiga, e mafua ai se maualuga maualuga o le tumau. i mea mata uma (o le faiga muamua na muamua-i-mulimuli-i fafo).E ala i le uuina o mea i le vevela o le 55 i le 60 tikeri Celsius i le umi o le 5 aso, o le susu o loʻo i totonu o fasi bamboo o le a faʻaitiitia i lalo ole 12%, ma faʻaitiitia ai le avanoa e tupu aʻe ai spores i luga o mea.

talafou-8

3. Inspection aʻo leʻi faʻapipiʻiina
A'o le'i fa'apipi'iina, e faia se su'esu'ega o le susū o lo'o i totonu o laupapa ofe, ma afai o lo'o i ai ni mea i fafo (susū o lo'o i totonu e tutusa pe sili atu i le 12%) o le a toe fa'aaogaina le laupapa solitulafono.

tala fou (9)

O laasaga ma metotia o loʻo talanoaina i luga e mafai ai ona matou faʻamautinoa o loʻo i totonu o le susu o laupapa i totonu o se tulaga tumau (8% -12%) aʻo leʻi utaina, faʻatasi ai ma faʻaopoopoga faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻaopoopo i pusa i fafo i le tele o vaitau susu e faʻaitiitia ai avanoa. o le tuputupu aʻe o limu i luga o le faagasologa o felauaiga.

Ina ua uma ona faitau i luga, pe na fesoasoani se tasi o nei metotia ia te oe e foia ai faafitauli o lou limu?Afai ei ai nisi au fesili, faʻamolemole tuʻu se faʻamatalaga vave i lalo ~


Taimi meli: Feb-21-2023